Ми тут
Наша адреса
Україна, м.Київ, проспект Перемоги, 67кФ
Контактні телефони:
(050) 660-77-60
(050) 660-77-60
homerobot.ua@gmail.com

Як підібрати теплообмінник для басейну

Теплообмінник для басейну - це ефективний і простий спосіб нагріву води в будь-якому штучному водоймищі. Він підключається безпосередньо до системи опалення будинку або прямо до котла. Його використання значно здешевлює експлуатацію басейну, оскільки дозволяє економити дорогу електроенергію.

Складається прилад з міцної пластикової чи металевої колби зі змійовиком. Усередині нього циркулює теплоносій. Щоб швидкість циркуляції відповідала заданим параметрам, прилад оснащений насосом, який за сигналом від термостата включається разом з електромагнітним клапаном.

В основу такого методу обігріву води використовується різниця температури води в плаваючій споруді. Коли гаряча вода надходить з котельні, вона віддає тепло холодній воді, прийдешньої зі штучного водоймища. За допомогою змійовика відбувається її нагрів. Пройшовши крізь теплообмінник нагріта знову вода повертається в ємність басейну.

Для того, щоб правильно вибрати характеристики теплообмінника необхідно враховувати наступні параметри для нагріву штучного водоймища:

  • об'єм чаші;
  • температуру води у водопровідній мережі і необхідну температуру на виході контуру агрегату;
  • максимальний час, необхідне для підігріву (чим більше теплова потужність теплообмінника, тим менше часу буде потрібно на обігрів, але і вартість такого обладнання значно вище);
  • значення витрати робочого середовища нагріваючого пристрою - це об'єм води, прийнятий апаратом за фіксований часовий проміжок. Якщо в басейні є фільтраційне обладнання для очищення разом з насосом, тоді цей параметр може дорівнювати такому ж значенню, зазначеному в технічному паспорті насоса.

Для того, щоб правильно встановити пристрій для басейну необхідно враховувати такі особливості:

  • нагріваючий пристрій завжди розміщується до системи хлорування і обов'язково після насосного та фільтруючого обладнання;
  • для того, щоб ефективно підігрівати солону, або занадто хлоровану воду, рекомендується купувати теплообмінник пластинчастого типу з пластинами з титану, це значно подовжить період експлуатації агрегату.

Компанія ТОВ «Хомробот» реалізує товар за найдоступнішою від виробника ціною. В асортименті апарати відомих брендів, обладнання підбирається після індивідуального розрахунку параметрів басейну.

Всі статті
x
Замовлення зворотнього дзвінка

Наш кращий менеджер зв'яжеться з Вами протягом 2 хвилин.

ЦЕ ШВИДКО І БЕЗКОШТОВНО!

Замовлення зворотнього дзвінка
Або задайте питання:
Зворотній зв'язок Зворотній зв'язок Зворотній зв'язок