Ми тут
Наша адреса
Україна, м.Київ, проспект Перемоги, 67кФ
Контактні телефони:
(050) 660-77-60
(050) 660-77-60
homerobot.ua@gmail.com

Як вибрати осушувач повітря?

Волога в повітрі присутня завжди, але коли її занадто багато треба рятувати становище. У квартирах, заміських будинках, в офісах або в цехах підприємств зайва волога створює передумови для зростання грибка, цвілі на меблях, стінах, покриваються корозією металеві частини обладнання, постійно відчувається неприємний запах вогкості. Знаходиться в такому приміщенні шкідливо для здоров'я.

Самий простий, швидкий і надійний спосіб знизити вологість - придбати осушувач повітря, в тонкощах вибору якого ми і спробуємо розібратися.

Компанія «Хомробот» пропонує осушувачі повітря побутові, промислові та для басейнів найвідоміших світових виробників кліматичної техніки. Працюючи безпосередньо з постачальниками, ми можемо запропонувати техніку за найвигіднішими на сьогодні цінами.

Перш, ніж купити пристрій треба визначитися, для яких приміщень, в яких умовах, і з якою метою він буде функціонувати. Виходячи з цих вимог і потрібно вибирати найбільш підходящий тип осушувача - побутовий, промисловий або для басейну.

Побутові осушувачі повітря призначені для експлуатації в домашніх умовах або невеликих офісних приміщеннях. Ці апарати невеликого розміру і ваги, тому вони легко переносяться, їх монтаж не вимагає спеціальних професійних знань. Такий апарат легко встановлюється в будь-якому зручному місці.

Побутовий осушувач розрахований на видалення з повітря від 12-50 і більше л. води на добу. Більшість моделей цього устаткування оснащені фільтром для чищення від пилу повітря.

Промислові апарати служать для підтримки сприятливого для виробництва або зберігання мікроклімату в приміщеннях з високою вологістю. Вони здатні працювати тривалий час без перерви, щодня звільняючи повітря від декількох тис.л. конденсату.

Осушувачі для басейнів рекомендується використовувати в басейнах, саунах, аквапарках. Тут їх функція полягає в мінімізації негативного впливу вологи, що випаровується з поверхні води на стіни, вікна, спеціальне обладнання та створення комфортного мікроклімату для відвідувачів. 

Основною функцією осушувача є ефективне видалення з повітря конденсату. На сьогодні виробники пропонують сучасні моделі цих пристроїв, які обладнані датчиками для визначення вологості і температури повітря, тимчасовим таймером, електронною системою управління, можуть мати багатошвідкісні вентилятори багато іншого.

За технологією видалення вологи з повітря осушувачі можуть сильно відрізнятися між собою. Так деякі з них працюють за принципом звичайного кондиціонера. Водяні пари видаляються, використовуючи принцип конденсації. В інших агрегатах для поглинання вологи застосовується певний адсорбуючий диск, його недолік в тому, що сорбенти необхідно періодично міняти. Деякі прилади влаштовані так, що прибирають вологе повітря, просто замінюючи його сухим.

Продуктивність

Головною характеристикою агрегату є продуктивність - це показник волого-видалення л. на добу / л. на годину. Найвищою продуктивністю відрізняються промислові осушувачі повітря. Коли побутовий осушувач здатний видалити від 12 літрів вологи за добу, його сильніший колега, який працює у виробничому приміщенні, може зібрати кількох тис. літрів конденсату. Якщо ви збираєтеся використовувати агрегат в невеликому за площею промисловому приміщенні можна обійтися «напівпромисловою» моделлю середньої продуктивності до 300 літрів води за добу.

Врахуйте, що слабкий осушувач буде працювати без зупинки, насилу витримуючи потрібний параметр вологості, не економно витрачаючи електрику. До того ж при безперервній роботі пристрою, термін його служби скорочується. Занадто потужний осушувач виконає роботу швидко, буде працювати з зайвою продуктивністю, споживаючи багато електроенергії без необхідності. Також, чим вище продуктивність, тим сильніше рівень шуму пристрою.

Мобільний або стаціонарний

Зверніть увагу на спосіб установки пристрою перш, ніж його купувати. Виробники пропонують компактні мобільні побутові осушувачі повітря, які переміщуються в приміщенні за допомогою коліс. Стаціонарний прилад кріплять до стіни або підлоги на постійне місце.

Рівень шуму

Один з основних параметрів осушувача повітря - видаваний приладом шум. Для побутових осушувачів, встановлених у житлових приміщеннях, такий показник повинен бути в межах 40-50дБ. Вибирайте агрегат якомога тихіше. Якщо порівнювати з кондиціонером, то середній рівень шуму, що видає внутрішнім блоком дорівнює-35дБ. Радимо використовувати осушувач з характеристикою шуму до 46дБ.

Торговий бренд

Щоб бути впевненим у якості та довговічності агрегату не варто купувати товар від невідомого виробника. На сьогодні споживачі віддають перевагу техніці від Ballu, Deye, Celsius, DT Group, Ekotez, Meaco, Apex та ін. І стверджують, що це правильний вибір. Трохи переплативши за марку, ви оплачуєте не за неї, а за високу якість товару!

Варіанти дизайну

Дизайн агрегату відіграє важливу роль при його виборі. Найбільш принципово це при покупці побутового осушувача. Його завдання вписатися в інтер'єр офісного або житлового приміщення. Виробники пропонують величезну безліч стильних рішень у вигляді закруглених форм і більш суворі прямокутні варіанти.

Обсяг бака

При покупці пристрою зверніть увагу на розміри бака для накопичення конденсату. Якщо в приміщенні є серйозне джерело вологи (сауни, басейни, душові, побутові, ванні кімнати, сирі підвали) його обсяг повинен бути більшим.

Авторестарт

Якщо в приміщенні через перепад напруги бувають випадки відключення електрики, функція рестарт дуже зручна. Після відновлення енергозабезпечення прилад продовжує працювати в обраному режимі.

Знімається миючий фільтр

Наявність такого фільтра дозволяє зняти його, помити і висушити. Своєчасне технічне обслуговування осушувача, приблизно раз на місяць значно подовжить його життєздатність.

Всі статті
x
Замовлення зворотнього дзвінка

Наш кращий менеджер зв'яжеться з Вами протягом 2 хвилин.

ЦЕ ШВИДКО І БЕЗКОШТОВНО!

Замовлення зворотнього дзвінка
Або задайте питання:
Зворотній зв'язок Зворотній зв'язок Зворотній зв'язок