Ми тут
Наша адреса
Україна, м.Київ, проспект Перемоги, 67кФ
Контактні телефони:
(050) 660-77-60
(050) 660-77-60
homerobot.ua@gmail.com

Очищення і знезараження води в басейні

Басейн - водне спорудження із замкнутою системою циркуляції, фільтрації, знезараження і хімізації. Це те місце, де можна швидко розслабитися, забувши про негаразди поточного дня.

«Обличчя» будь-якого штучного водоймища - кристально чиста вода, в якій за санітарними нормами повинні бути відсутні токсичні речовини, патогенні мікроорганізми, неприємні запахи.

Так як вода є прекрасним середовищем для швидкого розвитку небезпечних організмів, дуже важливо проводити знезаражування басейну. Швидше і надійніше це можна зробити за допомогою спеціальної хімії в комплексі з наступними заходами:

  • pH мінус - для зниження рівня кислотності води в басейніРегулювання рівня рН (в нормі значення знаходиться в межах 7,0 - 7,4).
  • При сильному забрудненні використовувати ударне хлорування - концентрація хлору в цьому випадку може досягати 3 - 5 мг / л.
  • Після шокового хлорування виконувати дехлорування, доводячи рівень хлору до значення 0,3-0,5 мг / л.
  • У разі необхідності позбавляти воду від хлорамінов, небезпечних продуктів розпаду після хлорування.
  • Попереджати поширення водоростей та іншої рослинності.
  • Проводити коагуляцію, усунення помутніння.
  • Стежити за вмістом заліза, боротися з відкладеннями вапна.

Балансування значення pH - найважливіша умова підтримки якості води, запорука ефективної роботи знезаражувальних реагентів. Рівень рН - значення непостійне. В ідеалі воно повинно знаходитися в межах 7,0 - 7,4. Контролювати і регулювати кислотність бажано не рідше, ніж раз на тиждень. При високому рН, вода дратівливо діє на шкіру, ефективність роботи хімії знижується. При зниженому значенні, вода починає викликати корозію. Рівень рН регулюється за допомогою реагентів рН- плюс і рН- мінус.

Дезінфекція. Знезараження басейну має на увазі процес усунення вірусів, бактерій. Найпопулярнішим і дієвим методом є хлорування, ліквідація патогенної мікрофлори в цьому випадку відбувається як у самій воді, так на стінках, дні штучного водоймища. Поряд із застосуванням хлору, існують і інші хімічні технології:

  • застосування активного кисню;
  • бромування.

Існує і спеціальні системи, установки, за допомогою яких виконується очищення басейну:

  • Озонатори.
  • Установки з ультрафіолетовим опроміненням.
  • Іонізатори - використовують метод насичення води іонами міді, срібла.

У зв'язку з тим, що ці методи не володіють пролонгованою дією, їх комбінуються з «класичними» способами дезінфекції 

Дезінфекція за допомогою хлору найдієвіший, популярний, економічний спосіб знезараження. Головна його перевага - пролонгує ефект. Концентрація хлору має становити 0,3 - 0,5 мг / л. Хлорвмісних хімія для басейну випускається у формі таблеток, рідини, гранул.

Для конкретної акваторії препарат підбирається індивідуально, все залежить від обсягу чаші, використовуваного обладнання, навантаження на водойму.

Хімія для басейну з високим вмістом хлору буває:

  • Спеціального призначення, спрямована на боротьбу з бактеріями, вірусами, грибками, стримуюча розмноження органічних мікроорганізмів.
  • Комплексного призначення проти бактерій, вірусів, грибків, профілактики розростання водоростей, як коагулянт, стабілізатора жорсткості води.
  • Для шокової обробки при сильному забрудненні води, боротьби з хлорамінами - побічними продуктами хлорування, утвореними в результаті взаємодії вільного хлору з органічними елементами.

Активний кисень довготривалої дії для дезінфекції водиОчищення басейну за допомогою активного кисню сучасний напрям для водопідготовки. Хімія для басейну, має в складі активний кисень по ефективності не поступається хлоромістким речовинам. Активний кисень не має запаху, надає воді чистоту, є на 100% екологічним засобом. У результаті його застосування шкіра не сохне, стан слизових оболонок не порушується. Активний кисень сумісний з хлором, запобігає розростання водоростей, його недолік полягає в відсутність пролонгуючого ефекту, тому його не використовують в громадських басейнах. Активний кисень, подібно препаратам з хлором, випускається в трьох варіантах. Вони різняться між собою за призначенням.

Боротьба з водоростями актуальний захід, особливо в акваторіях відкритого типу. Спори водоростей переносяться вітром, стимулюючи їх розмноження. Водорості виробляють органічні забруднювачі, які створюють прекрасне середовище для росту бактерій і грибів. Хімія для басейну проти водоростей, так звані альгіціти - це рідкий розчин в ємностях від 1 -30 літрів, який не впливає на рН води, не містить хлору, важких металів, ефективно видаляє органічні складові, викликають помутніння води. Застосування цих речовин не має на увазі перерви в роботі водного об'єкта.

Коагуляція - освітлення полягає у зв'язуванні дрібних суспензій забруднювачів у великі «пластівці», з якими здатна впоратися фільтрувальна установка та пилосос для бассейну. Коагулянти продаються в рідкій формі, у вигляді таблеток, гранул. За призначенням бувають вузькоспрямованої дії, комплексної і шокової.

Вирівнювання жорсткості запобігає утворенню вапняного нальоту, помутніння води. Надлишок кальцію призводить до появи шорсткості на стінках басейну, несправності спеціального басейнового обладнання, теплообмінників. Так, якщо шар вапна досягає 1 міліметр, теплообмін зменшується приблизно на 15%. Хімія випускається в рідкій формі у вигляді гранул, розрізняється за способом дії:

  • запобігає утворенню білого нальоту вапна, бореться з окисом металів, не змінюючи рівень pH;
  • окрім боротьби з вапняним нальотом, запобігає розростанню водоростей, усуває окису металів при нейтральному pH.

Крім цього існує ряд спеціалізованої хімії для басейнів:

Засіб для чистки ватерлінії басейнуПрепарати, що застосовуються для консервації басейну на зиму, полегшують введення в експлуатацію водойми навесні, запобігають ріст водоростей в зимовий час, поява грибів-паразитів, вапняних сполук, інших відкладень.

Очищення басейну, чаші, ватерлінії виконується хімічними засобами, які легко видаляють жировий шар, вапняний наліт із сталевої поверхні, у вигляді мозаїки, плитки. Ця хімія ефективна для чищення поверхні плівкових басейнів, крім цього сприяє розкладанню органічних елементів на прості хімічні елементи.

Спеціальні засоби, призначені для тимчасового фарбування води, крім естетичних властивостей, допомагають стежити за рівномірністю розподілу рухомого потоку, для контролю за утворенням неробочих зон. Рівномірно забарвлена ​​вода зберігає прозорість, на облицювання поверхонь, волосся, купальники не впливає.

 

Виробники готові запропонувати свій хімічний варіант для вирішення будь-якої проблеми. Важливо відповідально, уважно підходити до вибору засобів, так як від цього залежить здоров'я відвідувачів басейну. Довіряйте відомим виробникам, перевіряйте терміни придатності, уважно читайте інструкцію з використання.

Всі статті
x
Замовлення зворотнього дзвінка

Наш кращий менеджер зв'яжеться з Вами протягом 2 хвилин.

ЦЕ ШВИДКО І БЕЗКОШТОВНО!

Замовлення зворотнього дзвінка
Або задайте питання:
Зворотній зв'язок Зворотній зв'язок Зворотній зв'язок